woning waarde vermeerderen door verbouwen

Wat is een woning waardevermeerdering

Afhankelijk van wat voor type woning je koopt kan je de waarde vermeerderen. De waarde vermeerderen doe je door middel van verbouwen en daarom zal je bij een nieuwbouwhuis de waarde nooit zoveel kunnen vermeerderen dan dat je kan bij een wat ouder en gedateerd huis.

Waarde vermeerderen door verbouwen

Wanneer je een woning hebt gekocht die al wat ouder is dan kan je deze gaan verbouwen en ben eigenlijk gegarandeerd van een stijging in waarde. Echter is het wel van belang dat je rekening houdt met de kosten van de verbouwing en wat je overwaarde zal worden. Als je de woning namelijk verbouwen wil zodat je hem voor een hogere prijs kan verkopen is het van belang dat je de verbouwingskosten niet veel hoger hebt want dan zal je hier geen winst uit halen of misschien krijg je dan zelfs verlies op de woning.

Er zijn ook kleine manieren om de waarde van een woning te verhogen. Zo heb je bijvoorbeeld zolders die erg groot zijn maar donker en kil. Als je zo’n zolder hebt kan je eens nadenken of je er een wandje en een dakraam in kan/mag zetten waardoor je een extra slaapkamer creëert. Zodra de zolder een bruikbare slaapkamer is stijgt je woning al in waarde door de extra ruimte die je er hebt gemaakt.

Waarde vermeerderen door de tuin aan te pakken

De waarde kan ook iets stijgen door een tuin die achterstallig onderhoud had op te knappen. Zet er een schuurtje neer voor opslag en maakt de tuin netjes. Natuurlijk zal de waarde niet zoveel stijgen als dat het doet bij het maken van een zolderkamer of verbouwing van gedateerde ruimtes maar toch is het mogelijk wanneer de woning getaxeerd is met een nalatige tuin. De meeste waarde wordt dan wel gehecht aan de extra opbergruimte die je creëert.