Toiletpapier gebruiken? Andere oplossingen voor in jouw huis

In Nederland is het heel normaal om je billen af te vegen met toiletpapier. Toch zien we in andere landen dat het schoonmaken vaak op andere manieren wordt gedaan. Toiletpapier lijkt dan ook wel een beetje oudersweds. Toiletpapier gaat op, toiletpapier kopen kost veel geld en rollen toiletpapier nemen veel ruimte in beslag. Het kan dus zo zijn dat jij ook naar alternatieven op zoek gaat. Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je gezocht.

Thaise waterslang

In Thailand gebruikt men ook toiletpapier, maar dit alleen om alles even droog te deppen. Het is namelijk de bedoeling dat je jouw billen schoon maakt met de waterslang die naast het toilet hangt. Het is een soort douche voor je billen. Door te knijpen in het handvat regel je de kracht van de waterdrukt. Het is een goedkope oplossing die je ook in jouw eigen wc kan laten bouwen.

Japans toilet

Een Japans toilet is een bidet die voorzien is van een regelbare waterstraal die uitschuifbaar is. Het lijkt dus een beetje op de Thaise waterslang, maar is al ingebouwd in de wc. Het is een hightech toilet waarmee je makkelijk jouw billen kan schoonmaken zonder op te hoeven staan. Het kan op het begin misschien een beetje raar aanvoelen, maar wanneer je er aan gewend raakt kan je bijna niet meer zonder.

Bakje met water

Ook zien we in sommige delen van de wereld dat mensen een bakje met water en hun handen gebruiken om hun billen te wassen. Persoonlijk vind ik dit niet de meest hygienische manier van schoon maken, maar voor sommige is het misschien een goede oplossing.

Lijken deze oplossingen jou niks en wil je gewoon nog toiletpapier kopen? Neem dan zeker een kijkje op disposablediscounter.nl voor de mogelijkheden die je hebt.