3 voordelen van een accu boormachine

Vroeger hadden we alleen maar boormachines aan een snoer, maar tegenwoordig heb je de accu boormachine. Dit is een boormachine die door de accu zonder snoer gebruikt kan worden. Het is een van de meeste gebruikte werktuigen voor klusjes die mensen zelf kunnen uitvoeren in huis. Heb je nog een boormachine met snoer? Dan is het misschien handig om over te stappen naar een accu boormachine. Deze kent namelijk drie handige voordelen.

Voordeel 1 – de draagbaarheid

Het grootste voordeel is natuurlijk het gemak. Doordat er een accu in zit kan je het makkelijk overal heen dragen en heb je geen stopcontact nodig om het te kunnen gebruiken. Ook zijn er dus geen draden waar je over kunt struikelen. 

Voordeel 2 – minder zwaar

Veel mensen denken dat de accu boormachines zwaarder zijn als boormachines met snoer, maar niks is minder waar. De meeste accu boormachines zijn namelijk moderner en compacter ontworpen, waardoor ze een stuk lichter zijn.

Voordeel  3 – makkelijker bewegen

Een snoer zit eigenlijk altijd wel in de weg. Een accu boormachine is een stuk makkelijker te gebruiken als een boormachine met snoer. Zo kan je veel klussen een stuk sneller uitvoeren. Doordat het makkelijker te gebruiken is, heb je ook meer controle over de boormachine. Hierdoor is het ook nog eens een stuk veiliger als de boormachine met snoer.

Oude boormachines zijn dus eigenlijk gewoon niet meer van deze tijd. Voor de veiligheid en gemak kan je beter overstappen op een accu boormachine. Op www.toolmax.nl kan je hier nog meer over vinden.