Een stopcontact met een extra USB-aansluiting

Tegenwoordig gebruikt iedereen veel elektronische apparaten. Een telefoon, een laptop, een tablet, powerbanks, smartwatches, noem het maar op. Al deze apparaten moeten ook worden opgeladen. Echter hebben veel mensen maar een of twee stopcontacten in een ruimte. Zeker voor in de slaapkamer is dat niet handig. Als je met z’n tweeën in een kamer ligt en je hebt maar twee stopcontacten, dan kom je vaak stopcontacten tekort. Bovendien zit er in dat ene stopcontact vaak ook nog eens een nachtlamp, waardoor je geen plek meer over hebt. Via websites, zoals Schneider Electric kun je nieuw schakelmateriaal kopen. Er zijn nu ook Stopcontact met USB op de markt, waardoor je het probleem van te weinig stopcontacten kunt oplossen.

Waarvoor is een stopcontact met USB handig?

Zoals net al werd uitgelegd gebruiken mensen tegenwoordig veel elektronische apparaten. Elektronische apparaten zoals, telefoons, tablets, draadloze koptelefoons en oordopjes zitten vaak met een USB aansluiting aan de adapter vast. Door de adapter van deze aansluiting af te halen, houd je enkel de USB aansluiting over. Deze kun je vervolgens in het stopcontact stoppen. Zo heb je één stopcontact met drie aansluitingen. Het neem geen extra ruimte in en je hebt ook niet het lelijke gezicht van een verlengsnoer in je kamer.

Laden de apparaten dan wel snel op?

Je zou kunnen denken dat elektronische apparaten minder snel kunnen opladen als deze alle drie in hetzelfde stopcontact zitten. Het stopcontact wordt immers verdeeld over drie delen in plaats van over één. Echter is het niet zo dat het langer duurt om de apparaten op te laden. Het is zelfs zo dat er stopcontacten met USB aansluitingen zijn die sneller kunnen laden dan normale stopcontacten. Dit ligt echter aan het stopcontact zelf. Er zijn stopcontacten met USB aansluitingen die 2.4A per uitgang hebben als vermogen, maar er zijn zelfs stopcontacten met een vermogen van 3A per uitgang.