zolder opkanpen ideeen om zelf uit te voeren

Zolder opknappen ideeën

Ondanks dat niet alle zolders toegankelijk of zichtbaar zijn hebben veel mensen er wel een. Een zolder is ondanks dat het in het bovenste puntje van het huis zit een erg handige ruimte die je voor veel mogelijkheden kan gebruiken denk bijvoorbeeld aan opslagruimte.

De zolder als bergruimte gebruiken

Een zolderruimte is vaak mooi groot maar heeft wel scheve wanden wat het moeilijker maakt om een slaapkamer ervan te maken. Als berging daarentegen heeft het zeker veel voordelen. Op de zolder kan je dan van alles kwijt waarvan je het maar af en toe nodig bent zoals een gourmetstel of een sjoelbak. Wanneer je nog geen toegang hebt tot de zolder kan je aan de hand van de bouwtekening kijken waar een trap kan komen en deze erin plaatsen of laten plaatsen. De zolder zal nog niet direct klaar zijn om spullen op te slaan, vaak zit er namelijk geen vloer in en deze zal je dus nog wel zelf moeten plaatsen. Dit kan je doen met behulp van OSB platen die dik genoeg zijn. Ook is het raadzaam voor je de vloer gaat plaatsen er isolatiemateriaal onder doet, zo heb je niet alleen direct opslagruimte maar heb je ook je huis beter geïsoleerd.

Zolder als slaapkamer

Wanneer je extra slaapkamers nodig bent kan je ook eens kijken of de zolder als slaapkamer kan functioneren, hierdoor zal je wellicht wel iets meer moeten klussen maar het is zeker een goede optie! Als slaapkamer is het van belang dat je er een raam in kan en mag plaatsen maar wanneer je dit wil doen zal je eerst contact op moeten nemen met de gemeente want je mag niet altijd een raam plaatsen. De vloeren en wanden zullen ook wat werk nodig zijn maar ook hierbij kan je direct zorgen dat alles goed geïsoleerd is.