Uitstekende vloertegels voor in de woonkamer

We brengen de hele dag veel tijd door in de woonkamer. Als we ons huis binnenkomen, is deze kamer de eerste kamer die we zien. Hoe we de woonkamer vloertegels  ontwerpen, is cruciaal. De woonkamervloer in de meeste moderne huizen loopt van de voordeur rechtstreeks naar de woonkamer. De ideale vloertegels voor je woonkamer zullen je huis snel transformeren van eenvoudig naar gezellig. Hoe doe je dat? Welke soort vloeren zijn er allemaal? Welke zijn geschikt voor jouw woonkamer? Lees hier verder!

Laminaatvloeren geven je te veel opties

Laminaat is een hybride type vloer dat vier lagen heeft. Elke laag heeft een ander doel en verhoogt de algehele taaiheid van deze tegels. Afhankelijk van je budget kunnen deze vloertegels in de woonkamer, die vaak op hout lijken, een goed alternatief zijn voor hardhouten vloeren. Deze tegels hebben alleen geperste houtsnippers in de basislaag, ondanks dat ze de uitstraling hebben van echt hout. Laminaatvloeren zijn de beste optie voor huizen met een beperkt budget, omdat het de uitstraling van houten vloeren geeft voor een fractie van de prijs.

Gemoderniseerde marmeren tegels voor de woonkamer

Voor huizen die een vleugje elegantie willen toevoegen aan hun woonkamer vloertegels, is marmer een geweldige optie. Deze vloertegels hebben een premium prijs en een luxe marmeren uitstraling. Om de schoonheid te behouden moet je deze vloer goed onderhouden. Dit maakt een marmeren vloer vrij duur, zelfs na de initiële kosten. Om schade door water of morsen te voorkomen, moet marmer worden verzegeld. Het is namelijk een poreus materiaal. Zonder dit kan herhaalde blootstelling aan water ervoor zorgen dat je tegels verkleuren. Voor de beste resultaten moet deze procedure jaarlijks worden herhaald.

Parketvloer voor een ruimtelijk gevoel

Hardhouten parket tegels zijn, in tegenstelling tot laminaatvloeren, meestal gerangschikt in repetitieve patronen om een ​​Chevron effect te creëren. Deze hardhouten vloertegels voor de woonkamer bieden vergelijkbare resultaten en mogelijkheden. Voor de woonkamer kun je zelfs kiezen tussen onafgewerkte en kant-en-klare tegels. Je kunt de gewenste afwerking voor onafgewerkte tegels selecteren, omdat ze ter plaatse worden geschuurd en gebeitst. Voorbewerkte tegels daarentegen worden in fabrieken gemaakt en bieden weinig mogelijkheden voor maatwerk. Vooraf afgewerkte tegels hebben een afwerking die duurzamer is dan onafgewerkte tegels. Dit is iets om in gedachten te houden. Vergeleken met afwerkingen ter plaatse garanderen ze duurzaamheid volgens de industriestandaard omdat ze in een fabriek worden vervaardigd.