sebrechts rolluiken

De vele voordelen van rolluiken

We hebben ze allemaal wel eens gezien, van die ouderwetse rolluiken die langzaamaan naar beneden rollen. De vraag die dan vaak door je hoofd gaat is; waarom kiezen mensen voor rolluiken? Zo mooi zijn ze toch niet? Hoe maak je de buitenkant schoon? Hangen ze er als zonnewering? Of als anti-inbraak middel? In deze blog vertellen we je graag over de voordelen van rolluiken. Hopelijk wordt dankzij deze blog duidelijke of rolluiken wat voor jou zijn of juist niet.  

Bescherm tegen diverse weersinvloeden

natuurlijk denk je bij rolluiken het eerste aan zonwering. Echter is een rolluik een perfecte beschermer tegen veel meer weersinvloeden. Kun je er al eentje bedenken? Wij wel! Wat dacht je van een beschermer door verkleuring van de zon. Objecten die achter een raam in de volle zon staan willen nog wel eens verkleuren. Een gesloten rolluik voorkomt dit. Of wat denk je van een extreme stormmbui met hagel en stortregen? Sluit je rolluiken en bescherm ruiten tegen de gevolgen van een dergelijke storm. 

Houdt alles buiten

Natuurlijk werken rolluiken zonwerend. Echter hebben ze nog veel meer voordelen waar je misschien niet zo 1,2,3 over na zou denken. Door rolluiken dicht te houden kun je de binnentemperatuur deels zelf beheren. Houdt de rolluiken gesloten in de winter en hou de warmte binnen, in de zomer natuurlijk het tegenovergestelde. Rolluiken dicht in de zomer betekent het buiten houden van echte hitte. Verder vergroten rolluiken je privacy en verkleinen ze de kans op inbraak. Het is voor inbrekers namelijk enorm moeilijk om door een gesloten rolluik een huis binnen te komen. Verder kun je gluurders weren door eenvoudig je rolluiken te dichten. Kortom, rolluiken zijn zoveel meer dan enkel een middel om de zon te weren. 

Waar kan je goede rolluiken kopen?

Je hebt de keuze gemaakt; je wil rolluiken voor je ramen hebben. Vervolgens is het wel enorm belangrijk dat je je goed verdiept in de verschillende soorten en types rolluiken. Je zou denken een rolluik is een rolluik, maar niks is minder waar. Tegenwoordig heb je simpele rolluiken gemaakt van aluminium, maar je hebt ook de serieuzere rolluiken gemaakt van dubbelwandig RVS. Laat je daarom altijd door een specialist informeren over welk rolluik bij jou past. Bezoek bijvoorbeeld Sebrechts Rolluiken eens. Sebrechts is al meer dan 25 jaar dé specialist in rolluiken en zonwering. Met 500 m² showroom kun je bij Sebrechts voldoende inspiratie op doen en ontdekken welk rolluik bij jou past.